WEGAŃSKA PASTA DO CHLEBA NA BAZIE WĘDZONEGO TOFU

Był taki czas, kiedy nie przepadałam za kanapkami, ale ostatnio znowu do nich wracam. A to oznacza jedno: PASTY! No, może nie tylko, bo przecież istnieje jeszcze masło orzechowe (czy wy też znaliście je w dzieciństwie głównie z amerykańskich filmów? :-)). Dobry chleb, dobre smarowidło i pół talerza świeżych warzyw może stanowić szybki, a przy tym pełnowartościowy posiłek.

Poniżej prosty przepis na jedną z naszych ulubionych past:

PASTA DO CHLEBA NA BAZIE WĘDZONEGO TOFU

Składniki na niewielki słoiczek pasty:

🌿 Pół kostki wędzonego tofu (ok. 100 g) 

🌿 2 łyżki oleju po suszonych pomidorach (możemy użyć oliwy, ale wtedy dodajmy więcej ziół) 

🌿 1 łyżeczka dobrego koncentratu pomidorowego 

🌿 1 szczypta pieprzu

🌿 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich


Wszystkie składniki łączymy ze sobą i blendujemy na gładką masę. Nakładamy na ulubione pieczywo albo wyjadamy prosto ze słoiczka 🙂 Smacznego!

2 myśli na temat “WEGAŃSKA PASTA DO CHLEBA NA BAZIE WĘDZONEGO TOFU

Dodaj komentarz